Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
6 dl frissen főzött kávé, 1,4 dl rum (jó minőségű, nem főzőrum - eredetileg Amaretto olasz mandulalikőr javasolt), 6 db tojás, 6 evőkanál cukor, 4 teáskanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 db vanília rúd, 50 dkg Mascarpone olasz krémsajt (kettő doboz), 40 dkg babapiskóta, a Manner nagyon finom (kettő doboz), 2 evőkanál kakaópor (holland) |
A kávét a rummal és két kiskanál porcukorral összekeverjük, hagyjuk kihűlni. Célszerű egy lapos edénybe önteni, mert ebbe kell majd mártogatni a piskótákat. A tojássárgákat a kristálycukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lekapart vaníliát, és a citrom reszelt héját. Belekeverjük a sajtot, és csomómentes krémmé keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan, (hogy ne törjön össze) a sajtos krémhez adagoljuk. A kakaóport két kiskanál porcukorral összekeverve előkészítjük. Egy lapos jénai edényben célszerű elkészíteni a sütit. A tál alját vékonyan kikenjük a krémmel, majd a rumos-cukros kávéba mártott piskótákból lerakunk egy réteget. A piskótákat hirtelen kell megmártani, hogy ne ázzanak el. A sor tetejét egyenletesen bekenjük a krémmel, majd vékonyan megszórjuk a cukros kakaóval. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. Minden egyes réteg piskótát egymáshoz képest merőlegesen helyezzünk el. Három-négy réteg után a tetejét is borítsuk be a krémmel, és szórjuk meg kakaóval. Három-négy órát tároljuk hűtőben, hogy ízileg összeálljon a sütemény. Tálaláskor szeletelhető, vagy kanalazható, de egy biztos: nagyon finom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|