recept: Tiramisu, ahogyan Imre készíti, Kifőzde
Tiramisu, ahogyan Imre készíti
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6 dl frissen főzött kávé,
1,4 dl rum (jó minőségű, nem főzőrum - eredetileg Amaretto olasz mandulalikőr javasolt),
6 db tojás,
6 evőkanál cukor,
4 teáskanál porcukor,
1 citrom reszelt héja,
1 db vanília rúd,
50 dkg Mascarpone olasz krémsajt (kettő doboz),
40 dkg babapiskóta, a Manner nagyon finom (kettő doboz),
2 evőkanál kakaópor (holland)



A kávét a rummal és két kiskanál porcukorral összekeverjük, hagyjuk kihűlni. Célszerű egy lapos edénybe önteni, mert ebbe kell majd mártogatni a piskótákat.

A tojássárgákat a kristálycukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lekapart vaníliát, és a citrom reszelt héját. Belekeverjük a sajtot, és csomómentes krémmé keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan, (hogy ne törjön össze) a sajtos krémhez adagoljuk. A kakaóport két kiskanál porcukorral összekeverve előkészítjük.

Egy lapos jénai edényben célszerű elkészíteni a sütit. A tál alját vékonyan kikenjük a krémmel, majd a rumos-cukros kávéba mártott piskótákból lerakunk egy réteget. A piskótákat hirtelen kell megmártani, hogy ne ázzanak el. A sor tetejét egyenletesen bekenjük a krémmel, majd vékonyan megszórjuk a cukros kakaóval. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak.

Minden egyes réteg piskótát egymáshoz képest merőlegesen helyezzünk el. Három-négy réteg után a tetejét is borítsuk be a krémmel, és szórjuk meg kakaóval.

Három-négy órát tároljuk hűtőben, hogy ízileg összeálljon a sütemény.

Tálaláskor szeletelhető, vagy kanalazható, de egy biztos: nagyon finom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tiramisu

Forrás: Vali néni és Imrebá receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.01.18. Utoljára frissítve: 2013.01.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:39:26 - 0.79)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez